Camilla Haveland, Markedsdirektør i Storebrand - Min marketinghverdag

Storebrand er et nordisk finanskonsern med hovedkontor i Oslo. Selskapet tilbyr pensjons-, spare-, forsikrings- og bankprodukter til privatpersoner, bedrifter og offentlige virksomheter. Selskapet er Norges største private kapitalforvalter med over 1000 milliarder investert verden rundt, og er rangert som et av verdens mest bærekraftige selskaper. Camilla har hele yrkeslivet sitt i Storebrand, de siste 13 årene i sentrale lederroller innen marketing og de siste to årene som markedsdirektør.


Navn: Camilla Haveland

Alder:  44 år

Stilling: Markedsdirektør i Storebrand


Hva er det morsomste du gjør på jobb?
Noe av det beste med Storebrand er alle de engasjerte og kompetente menneskene som jobber her. Det gjør at jeg hele tiden lærer noe nytt og utvikler meg på jobb

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?
Det er en spennende tid å være markedsfører i – enten vi snakker om ny markedsteknologi som katalysator for datadrevne kundeopplevelser, ringvirkninger av Schrems II-dommen eller annonsering i en cookiefri hverdag.

Jeg tror nøkkelen til å holde seg oppdatert ligger i en kombinasjon av å være aktivt til stede gjennom nettverk og strategiske partnerskap, følge med på relevante nisjemedier – og samtidig jobbe aktivt med kompetansedeling og -heving internt. I Storebrand har vi god erfaring med å jobbe med og diskutere aktuelle problemstillinger i tverrfaglige team hvor både teknologi, compliance og konsernjuridisk er koblet på.

Hvilken merkevare mener du er Norges sterkeste?
Her kommer jeg ikke utenom årets omdømmevinner, Vinmonopolet. Jeg er imponert over hvordan Vinmonopolet gjennom år har jobbet systematisk med å bygge opp og forvalte en solid merkevare i alle ledd i organisasjonen. Det vitner om sterk ledelsesforankring, noe som er helt sentralt når selskaper skal bygge sterke merkevarer.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?
Etter to år med pandemi, så har jeg i likhet med mange andre abstinenser etter å komme meg ut i verden. Det vises igjen i hvordan jeg konsumerer sosiale medier. Nå stopper jeg opp på alt av bilder fra spennende steder – og drømmer meg bort.  

Du kan invitere hvem du vil til lunsj for å diskutere kommunikasjon og markedsføring? Hvem blir dine valg?
Jeg er brennende opptatt av merkevarestrategi og merkevarens rolle i moderne organisasjoner. Så til en engasjerende diskusjon om temaet ville jeg ha invitert merkevarefagets nestor, Jean-Noël Kapferer. Jeg ville også tatt med en av Norges fremste merkevarestrateger, Monna Nordhagen - og Petter Stordalen, som må være definisjonen av "living the brand" i norsk næringsliv. Her tror jeg knapt vi hadde fått tid til å spise.  

Du får aksjer for 100.000 kroner fritt valgt medieselskap. Du kan ikke selge aksjene før om fem år. Hvilket selskap velger du?
Her går jeg for en kortreist investering og putter pengene mine i Schibsted. Et spennende selskap i enorm utvikling.

Når og hvordan starter du arbeidsdagen?
Alltid med kaffe. Gjerne hjemme en time foran PCen med musikk på øret før resten av familien våkner. Da er jeg på mitt mest produktive.   

Du må ta to ukers ferie uten tilgang til internett. Hvor reiser du?
Da drar jeg tilbake til Malawi og Zambia for å utforske mer av to land som har gjort stort inntrykk. Det er 12 år siden sist, men jeg kan fremdeles huske de fantastiske fargene, luktene og menneskene. Å dra på safari der er en skjellsettende opplevelse. Her lever du tett på majestetiske ville dyr. Trenger ikke internett da.

Del
Ta kontakt